Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه پرونده‌ای در خصوص اختلال اخیر در اینترنت به دادسرا ارجاع نشده است، آخرین وضعیت پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی را تشریح کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوه قضائیه امروز سه‌شنبه 8 شهریور در هشتمین نشست خود با خبرنگاران به سؤال خبرنگار تسنیم پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤال اینگونه مطرح شد؛ بر اساس مشاهدات میدانی و نیز اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص واکنش مقامات قضائی و نیروهای انتظامی، به نظر می‌رسد انجام جرائم همراه با اعمال خشونت و استفاده از سلاح به‌ویژه سلاح سرد در جامعه با افرایش مواجه شده است. از سویی قانون و شرع صراحت دارد؛ برای مجرمان مسلحی که عمل مجرمانه آنها موجب رعب و وحشت عمومی است باید با عنوان محارب برخورد کرد که بالاترین حکم آن اعدام است.

لطفاً بفرمایید؛ آیا رویه دستگاه قضا در برخورد با این گروه از مجرمان بر اساس مجازات شخص محارب است؟ در طول بازه یک ساله چند پرونده محاربه بر اساس سرقت با سلاح و تجاوز به عنف در قوه قضائیه تشکیل شده است؟ در چه تعداد از این پرونده‌ها مجرم به اعدام محکوم شده است؟ چند حکم اعدام محارب اجرا شده است؟

ستایشی در پاسخ به این پرسش گفت: طبق آمارهای موجود در سال 1400 و 4 ماه اول امسال در خصوص جرایم خشن و سرقت با‌ تجاوز به عنف و کشیدم سلاح، ارقام, ارقام قابل توجهی نیست اما مشکل این است که این اقدامات شرایط روحی و روانی مردم را دچار خدشه می‌کند. اعتقاد ما این است که موارد قضائی که در این حوزه رخ می‌دهد با قاطعیت تمام صورت گرفته است و فراجا، دادگستری‌ها و دادستانی‌ها با قاطعیت در میدان هستند. به هر حال بعد از این شرایط دوباره تأکید شد که ستادی به صورت ویژه در دادستانی کل با ریاست دادستان کل تشکیل شود و وظیفه این ستاد نظارت و رصد سرقت‌های خشن و زورگیری‌ها و جرایم خشن هست که در سطح کشور صورت می‌گیرد. این ستاد باید جرایم خشن را بررسی و رصد ‌کند و توجه دهند. همچنین کمیته‌ای به صورت عملیاتی مراتب را پیگیری می‌کند تا با همکاری فراجا و ظرفیت‌هایی مانند نیروهای امنیتی، مجرمان خشن شناسایی شوند و دیگر شاهد بروز این موارد به این شکل نخواهیم بود.

وی در ادامه این بخش از سخنان خود رسیدگی به یک پرونده سرقت با استفاده از سلاح در استان فارس را شرح داد و طی آن گفت: در تاریخ 31 مرداد 1401 در استان فارس، دو پسر جوان با استفاده از سلاح کمری و کارد قصد سرقت یک اتومبیل ویتارا را داشتند که موفق نشدند و در ادامه به یک اتومبیل دیگر برخورد می‌کنند. متهمین پرونده، آقا و خانم که در اتومبیل حضور داشتن را تهدید و حتی مبادرت به شلیک گلوله می‌کنند که یکی از افراد خودرو زخمی می‌شود. مجرمین اتومبیل را می‌برند اما با اهتمام فرماندهی انتظامی و عناصر خدوم انتظامی فارس مواجه می‌شوند و تحت تعقیب قرار می‌گیرند و در این عملیات از یک فروند بالگرد استفاده می‌شود. متهمین اتومبیل را به جا می‌گذارند و به سمت کوه می‌روند اما دستکصر می‌شوند. پرونده به شعبه بازپرسی داده شده، تصمیمات گرفته می‌شود و پرونده برای رسیدگی به دادگاه انقلاب شیراز ارسال خواهد شد.

وی تأکید کرد: این یکی از مصداق‌های روز رسیدگی به جرائم خشن است که همه عوامل قضائی و انتظامی پیگیر آن هستند.

ستایشی تأکید کرد: دستگاه قضائی ترحمی نسبت به متهمین ندارد و با کسانی که مبادرت به خشونت می‌کنند با قاطعیت و بر اساس موازین قانونی برخورد می‌کند. نکته دیگر اینکه ‌دستگاه قضایی بر مبنای موازین حقوقی و شرعی برخورد با مجرمان جرایم خشن را انجام خواهد داد و این بر اساس آیه شریفه 33 از سوره مبارکه مائده است و مجازات بر اساس شرع مقدس انجام خواهد شد.

ستایشی درباره معرفی عاملان اختلال در اینترنت گفت: پرونده‌ای در این خصوص به دادسرا ارجاع نشده است.

وی درباره پرونده‌های قاچاق دارو به خصوص پرونده شرکت دارویی اکتوور گفت: از سال 1399 تعداد 26 پرونده مرتبط با قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی که ارتباط با ارز دارند در دستگاه قضا تشکیل شده و در حال رسیدگی هستند. همچنین پرونده اکتوور 6 متهم دارد. این پرونده یک بار نقض گرفت و به دادسرا بازگشت که از نظر دقت رسیدگی رفع نقض گرفت و پس از تحقیقات در دادگاه تصمیم نهایی در خصوص آن گرفته می‌شود.

ستایشی در خصوص محکومیت مهدی جهانگیری و اینکه گفته می‌شود وی بیرون از زندان حضور دارد، گفت: محکومیت 2 سال حبس و جریمه و رد اصل مال در پرونده قاچاق ارز و تحصیل مال از طریق نامشروع مهدی جهانگیری در 30 دی 99 از سوی دادگاه تجدید نظر قطعی شد. وی یک اتهام پولشویی هم داشت که از آن تبرئه شد. اما برای اجرای حکم خود از اردیبهشت 1400 به زندان اعزام شد. وی باید بیش از 751 میلیارد ریال را مسترد می‌کرد که در زمان مقرر ارائه داده است. ایام حبس باقی مانده وی کمتر از 80 روز است و طبق قانون می‌تواند از مرخصی استفاده کند که درخواست داد و با آن موافقت شد.

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی گفت: نسبت به 13 نفر از 16 متهم پرونده اتخاذ تصمیم شده و سه نفر دیگر در کشور همسایه هستند که هنوز مسترد نشده‌اند. فرایند تحویل اقلام مکشوفه به مال‌باختگان آغاز شده که باید اسناد و تصاویر و مدارک خود را ارائه دهند. تا الان حدود 10 هزار عکس و سند بررسی شده‌اند و برخی هم تحویل صاحبان شده است.

حکم متهمان "متروپل آبادان" صادر شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پرونده سرقت قوه قضائیه جرایم خشن بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ناسالم دو شهر خوزستان برای گروه‌های حساس

ایسنا/خوزستان مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای دو شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» خبر داد.

شهریار عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۳۲، ایستگاه نیوساید اهواز و ایستگاه خرمشهر ۱۱۱ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای اندیمشک، مسجدسلیمان، ماهشهر و هندیجان در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • ببینید | خنده‌دارترین پرونده سرقت از زبان یک کارآگاه
  • جزییات ناگفته از سرقت بانک ملی توسط کاراگاه پرونده
  • جزئیات سرقت جنجالی از صندوق امانات بانک ملی در روایت آقای کاراگاه | فیلم
  • ۲۵ سارق دستگیر شدند
  • هوای ناسالم دو شهر خوزستان برای گروه‌های حساس
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص
  • استفاده ۷۸ درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • استفاده ۷۸ درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه