Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@04:33:29 GMT

کاربرد اینترنت اشیاء در بانک خون

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۸۵۶۳

کاربرد اینترنت اشیاء در بانک خون

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران با انجام مطالعه‌ای چگونگی پیاده‌سازی تکنولوژی اینترنت اشیاء را در بانک خون بیمارستان بررسی کردند.

روزانه واحدهای خونی زیادی در اتاق عمل و بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها مصرف می‌‏شود. عدم مصرف بهینه فرآورده‌های خونی، باعث هدررفت هزینه‏‌ها و زحمات آماده‌‏سازی این فرآورده ارزشمند خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری اینترنت اشیاء (IoT) می‌تواند ابزار کارآمدی برای بهینه کردن فرایند انتقال و مصرف خون باشد.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران با انجام یک طرح تحقیقاتی چگونگی پیاده‌سازی و استفاده از این تکنولوژی را در بانک خون یک بیمارستان مورد بررسی قرار دادند.

بررسی‌های این محققین نشان داد که بسته‌های خونی به دلایل مختلفی از جمله مهارت نداشتن رزیدنت‌ها، گم‌شدن واحدهای خونی و عدم برنامه‌‏ریزی مناسب، هدر می‏‌روند. به همین دلیل مدیریت بهینه فرآیند مصرف فرآورده‌های خونی بسیار ضروری است.

در این بررسی عنوان شد که برای پیاده‌سازی این فناوری، بیمارستان باید از اینترنت 5G استفاده کند. همچنین برای پیاده سازی IoT یا اینترنت اشیاء،نیاز به استفاده از سنسورهای ردیاب مثل شناسایی به وسیله فرکانس رادیویی (RFID)، سنسورهای حرارتی و حرکتی وجود دارد. این سنسورها بر روی بسته‏‌های خونی و یخچال نگهداری فرآورده خونی نصب خواهند شد. در انتها نیز معماری چهار لایه شامل 1-لایه حسگرها، 2- لایه انتقال 3- لایه پردازش 4- لایه اپلیکیشن ارائه شد.

پژوهشگران این مطالعه معتقدند که استفاده از اینترنت اشیاء باعث مصرف بهینه خون در بیمارستان‌ها خواهد شد و از هدررفت این کالای با ارزش جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل این‌که داده‏‌های زیادی توسط IoT تولید می‌شود، می‌توان با انجام تحلیل‌های ارزشمند داده‏‌ها و داده‌کاوی، مصرف خون را بهینه‌تر کرد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مطالعه و بررسی چگونگی بهره مندی از فناوری IOH در مدیریت جریان محصولات خونی در بانک خون بیمارستان» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و محمد مهدی سپهری، روح انگیز اسدی، پژمان شادپور و محمود متین پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران، در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اینترنت اشیاء بانک خون پیاده سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند

سرهنگ مجتبی جمالی فرمانده انتظامی ساوه گفت: در پی دریافت خبری مبنی بر حضور ۲ فرد ناشناس، در یکی از روستا‌های اطراف شهرستان ساوه، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار ماموران انتظامی این شهرستان قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از کسب اطمینان از صحت موضوع اعلامی و حضور این افراد به منظور حفاری و کشف اشیاء عتیقه، ماموران ۲ نفر را حین حفاری مشاهده و دستگیر و برای تحقیقات تکمیلی به یگان انتظامی منتقل کردند.

وی با اشاره به اینکه از این متهمان یک دستگاه گنج یاب و مقادیری اشیاء تاریخی به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال کشف شد خاطرنشان کرد: این افراد با مشاهده مستندات و مدارک پلیسی در بازجویی‌های تخصصی ماموران انتظامی ساوه، به ناچار لب به اعتراف گشوده و بیان داشتند که قصد حفاری و کشف اشیاء گران قیمت باستانی و عتیقه را در روستای مورد نظر داشته اند.

فرمانده انتظامی شهرستان ساوه در پایان با تاکید بر برخورد قاطع پلیس با افراد سودجو و قانون گریز به منظور پیشگیری از سرقت آثار تاریخی و فرهنگی کشور افزود: ۲ متهم دستگیر شده در این عملیات پلیسی، پس از تشکیل پرونده مقدماتی، برای سیر مراحل قانونی به دستگاه قضائی معرفی شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟